Polisen ökar sin närvaro

Med anledning av den förhöjda hotbilden och den nationellt förhöjda beredskapen genomför Polisen region Öst trygghetsskapande åtgärder i form av ökad synlighet och närvaro i publika miljöer skriver Polisen.

Polisregionen deltar också i sökandet av den man som anhållits i sin frånvaro. Det finns inget uttalat hot riktat mot region Öst. De åtgärder som nu vidtas av polisen och Säkerhetspolisen syftar till att säkerställa allmänhetens trygghet och säkerhet. Polisens bedömning är att människor kan leva som vanligt, men iaktta skärpt vaksamhet. Skulle det framkomma uppgifter som ger anledning till att ändra den bedömningen så kommer Säkerhetspolisen och polisen att informera om det.

Söka efter mannen

Polisen i region Öst arbetar nu med att söka efter mannen som är anhållen i sin frånvaro och arbetar trygghetsskapande. Den planlagda verksamheten läggs om och fokuserar på det nationella uppdraget. Förutom att åka ut på akuta ärenden kommer Polisen finnas i publika miljöer och öka tryggheten. Polisen höjer även sin insatskapacitet genom att säkerhetsställa personal med särskild utbildning tillgängliga för att hantera eventuellt farliga situationer.

Det är i nuläget oklart hur länge den förhöjda beredskapen kommer pågå.

Den som har information att lämna kan kontakta säkerhetspolisen via deras hemsida  eller Polisen genom att ringa 114 14.
Förundersökningen hanteras av Säkerhetspolisen och alla frågor om den ställs till dem.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.