Erkänner dubbelmordet i Norrahammar

09:00 Rättegången börjar. Visitering av samtliga åhörare innan rättegången.

09:40 51-åringen medger grov förskingring till samtliga fall. Han står åtalad för grovt bedrägeri men erkänner alltså brotten under annan rubricering. 

10:30 P4 Jönköpings rättsexpert Sven-Erik Alhem säger att annat än livstidsstraff inte är att tänka på. Dels för att han medger i Norrahammar och bedrägerierna, men Alhem menar att bevisen i Hökensås-fallet är så starka att han kommer fällas där med.

10:55 Det är många starka bevis som radas upp mot 51-åringen under rättegången. Han ser oberörd ut och visar inga känslor. Han har sin åklagare Leif Silbersky bredvid sig.

11:08 Med sig ut till Norrahammar hade mannen champagne, räksmörgåsar, baseballträ och tändvätskor bland annat.

Rättegången är en av de största som någonsin hållits vid Jönköpings tingsrätt. Rättegången mot den 51-årige affärsmannen från Jönköping som misstänkt för två fall av dubbelmord. 

Mannen misstänks för att ha mördat ett par på Hökensås i mars och ett par i Norrahammar i maj. Dessutom misstänks han för två grova mordbränder och 36 grova bedrägerier. Det är första gången i Jönköpings tingsrätt som någon ställs till svars för något liknande detta, skriver P4 Jönköping.

Efter flertalet timmar i rätten, erkände 51-åringen morden och mordbranden i Norrahammar, sa försvarsadvokat Leif Silbersky.

När det gäller morden på Hökensås så nekar han till allt.

Tingsrätten har avsatt 15 dagar för rättegången och de fyra första ska ägnas åt dubbelmordet i Norrahammar.

– Vi utgår från att det kommer vara ett stort intresse från allmänheten och då vill vi ge möjligheten för alla som vill närvara att göra det, och det ska kännas säkert att komma hit, säger Agneta Lilja, rådman vid Jönköpings tingsrätt till P4 Jönköping. 

51-åringen förnekar helt att han gjort sig skyldig till brott i Hökensåsfallet. Där slogs ett äldre par svårt med en kofot för att senare omkomma i husbranden som man misstänker är anlagd. 

11.39
Mannen erkänner brotten, där han i 36 fall ska ha lurat folk på stora summor pengar.
Det handlar om cirka 5,7 miljoner kronor, men han erkänner inte grovt bedrägeri utan hävdar grov förskingring, säger Silbersky.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.