Dubbelmördarens svärfar vill inte vittna

Dubbelmördarens svärfar är ett av de viktigaste vittnena i dubbelmordet. Han har själv blivit lurad, men vill dock inte vittna mot sin svärson.

Svärfadern skriver till tingsrätten att han inte alls vill vittna. Han menar, rapporterar P4 Jönköping, att han inte har något att bidra med. Han kan dock tänka sig att vittna över telefon eller från annan domstol.
Han är en av de viktigaste vittnena i rättegången då han själv är ett offer. Åklagaren misstänker nämligen att svärsonen lurade svärfadern att att investera i hans företag, men ska ha förskingrat de pengarna. Detta då svärfadern förde över en summa på ett konto, som han trodde att han skulle få ta över. Kontot fanns dock inte längre.

Bankkonto i Schweiz
Den mördade mannen i Norrahammar hade ett bankkonto i Schweiz genom den misstänkte mannen. Det var när den nu döde mannen ville ha ut 500.000 kronor från det kontot, som svärfadern kom in i bilden. Pengarna fanns antagligen inte kvar på kontot och den misstänkte mördaren tänkte att svärfaderns pengar skulle dölja det.
Vice chefsåklagare Pernilla Törsleff, säger till P4 Jönköping, att rätten inte vill lämna något besked kring hur man ställer sig till svärfaderns vittnesförhör innan den misstänkte mannen är hörd.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.