Första timmen i rättegångssalen

Den misstänkte dubbelmördaren inledde andra rättegångsdagen med att visa ånger. Han grät när han såg de anhöriga till paret i Norrahammar.

Han slutar dock att gråta när han berättar om mordkvällen i Norrahammar.
Han berättar om att han talat med Norrahammarsmannen i telefon och om hur han köpte med sig bröd, men att han skulle ha haft med sig champagne, minns han inte.
Däremot kan han redogöra att han hade med sig räksmörgåsar, ombyteskläder och två baseballträn. Han vet inte varför han hade med sig baseballträn.

Han berättar att han fikade tillsammans med Norrahammarsmannen i parets kök och att stämningen inte ska ha varit dålig. De samtalade om Norrahammarskvinnans pensionslösning.
Sedan ska de ha gått till mannens kontor, där de ska ha satt sig framför mannens dator.
Åklagaren undrar vad som hände när mannen satt vi datorn. Finansmannen berättar om hur han stod snett bakom mannen och slog med ett baseballträ. Han minns inte hur han slog, men vet att han slog mot huvudet och vet att mannen sedan ligger ned.

Nästa bild, den misstänkte har, är att kvinnan kom in. Åklagaren undrar vad kvinnan gjorde då. Den åtalade svarar att kvinnan skrek. Varför, vet han inte.
Då ska han även ha slagit kvinnan med ett baseballträ. Han kan inte heller här redogöra för hur slagen träffade eller hur många gånger han slog henne.
– Jag kan bara se framför mig hur hon ligger ned, säger den åtalade.

Sedan berättar han hur han gått in i ett annat rum och hittade tändvätska. Han säger sig ha ett minne av att han hällde ut vätskan på kontoret och tände på. Han minns inte var han hällde den eller om det började brinna.
Efter detta berättar han att han gick ut ur huset, ut genom dörren vid garageinfarten, åkte fel på väg bort därifrån och åkte därför förbi huset en gång till.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.