”Vi har bara börjat”

Den misstänkte mördaren har ingen förklaring till varför han slagit ihjäl paret i Norrahammar. Åklagare Pernilla Törsleff vill att 51-åringen ska ge de kvarlevande anhöriga ett svar på varför han mördat makarna.
– Man slår inte ihjäl två personer utan att veta varför. Du måste ha ett svar på det, säger åklagare Törsleff.
Den misstänkte svarar att han inte har något svar på det. Han tillägger även att han tycker att det är jobbigt att ha suttit frihetsberövad, och att det är jobbigt att delta i rättegången.
– Vi har bara börjat, svarar då åklagare Törsleff.

Spår efter kofot
När mordet hade ägt rum hittade man brytmärken vid dörrar på villan i Norrahammar, något som talar för att en kofot hade orsakat märkena vid dörrarna, något som Jmini har skrivit om tidigare.

51-åringen säger att han är totalt övertygad om att han aldrig återvände till villan i Norrahammar, men han kan inte redogöra för vad han befann sig någonstans dagarna efter dådet.

Förde över stor summa
När rättegången återupptas efter lunchpausen läggs fokus på de ekonomiska brott han misstänkts för och omständigheterna kring hur det mördade paret i Norrahammar hade fört över en stor summa pengar på hans konto.

En garantiplacering presenteras i rätten. Mannen förklarar vad uppgifterna på placeringen innebär.

Fick 1 miljon
Det kan under rättegången bevisas att den misstänkte dubbelmördaren har fått en miljon kronor insatt på sitt konto från mannen som mördades i Norrahammar.
51-åringen tror att han hade insikt i den mördade mannens konto i den bank i Schweiz, där pengarna ska ha varit placerade.
Mannen ska ha upprättat ett förslag på ett avtal där han som mellanhand ska ha sammanfört sin svärfar och den mördade mannen (alltså köpare och säljare), detta påstår han i varje fall själv under rättegången.

Köpte andelar
Den misstänktes svärfar (som för övrigt inte vill vittna) ska ha gått med på att köpa andelar på 500 000 kronor av den mördade mannen. På avtalet står det att köpet av depån skulle gå på 800 000 kronor. Mannens svärfar tror att pengarna nu finns på ett nummerkonto som står i den misstänkte mördarens namn.

Bråk om utpressning
Uppgifter från ett tidigare förhör lästes upp av Törsleff. Där ska mannen ha påstått att det gamla tjafset ska bestått av orimliga krav från den mördade mannen.
Diskussionen eller grälet ska ha startat i köket och enligt förhöret ska den misstänkte ha uppfattat kraven som utpressning. Uppgifter han godkände då förhöret lästes upp för honom vid tillfället men motstrider under rättegången.
– Jag har aldrig nämnt något om en utpressning, säger 51-åringen.
Han tillägger sedan igen att han inte känner inte igen det på det här sättet.
Förutom ordet utpressning kan han inte peka på vilka andra uppgifter som inte stämmer.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.