Frias från våldtäktsförsök- sonen borde vaknat om det hade skett

Enligt kvinnan ska det ha uppstått en mycket våldsam situation där mannen skulle ha slängt henne i sängen, satt sig över henne, hållit fast hennes handleder, dragit i hennes kläder och hållit för hennes mun.

Men mannen som var misstänkt för våldtäktsförsök uppgav en helt annan berättelse. Han sa att han hade tagit på henne och att han hade dragit upp hennes nattlinne. 
Men han menar att kvinnan reste på sig för att hon inte ville ha sex med honom och då ska hon ha kastat en burk i glas på honom. 

När rätten sedan skulle tänka över skälen för eller emot så gick det inte att ställa utom rimligt tvivel att mannen försökt våldta henne. Men nu frias han helt från misstankar.
– De har helt klart gjort en felaktig bevisbedömning. Vi får ta ställning till om den ska överklagas. Underlaget var sådant att det skulle ha lett till en fällande dom, säger Anders Tolke, kvinnans målsägandebiträde.

Rätten hade i sin avvägning dessutom konstaterat att parets son låg i rummet bredvid och sov och där och om händelsen verkligen hade ägt rum, borde sonen ha vaknat till. 

Man har också haft med sin avvägning att paret låg i äktenskapsskillnader och hade meningsskiljaktigheter i flera frågor.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.