”Varför skulle jag neka när jag har erkänt brottet i Norrahammar”

Onsdagen i rättssalen inleddes med att åklagaren, Anders Brokelind presenterade vad den 51-åriga mannen anklagas för i fallet Hökensås.
Brokelind hävdar att 51-åringen ska har tagit död av makarna genom våld och anläggande av brand. Detta ska enligt åklagaren varit planerat och att motivet ska ha varit av ekonomisk karaktär. Dessutom menar Brokelind att metoden, på många sätt liknar dubbelmordet i Norrahammar.

”Det är svårt att förstå”
Motivbilden är viktig i just detta fall, förklarade Brokelind, då de ekonomiska omständigheterna mellan den misstänkte och paret i Hökensås stämmer överens med vad som skett kring mordet i Norrahammar.
– Det är svårt att förstå att detta som vi påstår har inträffat. Att få veta motivet är ytterst viktig. Det behöver inte vara någon bra förklaring men åtminstone en förklaring som man kan förstå, sa Brokelind. 

Blod på kofoten från paret i Hökensås
Åklagarens viktigaste bevisning i Hökensåsfallet är en kofot med blodspår som hittades på 51-åringens kontor.
När rättegången upptogs igen efter lunch, tog Brokelind fram väskan som mannen hade med sig i både Norrahammar och Hökensås.
Brokelind tog också fram kofoten och lade den i väskan för att bevisa att den får plats. Även på väskan påträffades blod från paret i Hökensås.
– Mannen ska ha skadat eller dödat makarna med kofoten, anlagt brand med tändvätskan han haft med sig och åkt hem via Gränna, sa Anders Brokelind.

Var oberörd
En bild på det mördade paret i Hökensås visades upp under rättegången, men den misstänkte dubbelmördaren var oberörd och fäste blicken ner i bordet. 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.