”Jag har ingen förklaring- jag minns det inte”

Ett par av åklagarnas främsta bevis är blodspår från paret som hittades på en kofot, tillsammans med en väska. Något som åklagare Anders Brokelind visade upp i rätten under gårdagen. 

Åklagarna, Anders Brokelind och Pernills Törsleff pressade den 51-årige mannen för att få fram motiven till dubbelmordet och mordbrand i Hökensås.

Precis som tidigare hävdar 51-åringen att han är oskyldig och sa under huvudförhandlingarna följande:
– Jag har egentligen bara en rimlig förklaring, och det är att vi genom åren har lånat grejer av varandra. Jag har ingen annan förklaring, jag minns inte, så sa 51-åringen.

Han fortsätter också med att säga att han utan någon form av egen vinning, var ekonomisk rådgivare till paret som hade odeklarerade pengar utomlands.
Och hand nekar till att han ska ha dödat paret i Hökensås och sedan tänt eld på sommarstugan de hade. 

Kvittona som vittnar om att 51-åringen har köpt bland annat tändvätska, baseballträ och kofot har enligt honom själv naturliga förklaringar.

– Man kan tycka att det är konstigt, men faktum är ju att vi i högsta domstolen har uttalat klart och tydligt, att även om en berättelse är konstig så ska åklagaren vederlägga den, sa 51-åringens försvarare, Leif Silbersky säger om trovärdigheten i mannens svar till P4 Jönköping. 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.