”Han ska frias- berättelsen kan vara sann”

Rättegången är avslutat och om fyra veckor kommer domen att falla. Tills dess kommer den misstänkte 51-åringen förbli häktad och det med restriktioner. Men mannens advokat, Leif Silbersky menar att mannen bör frias:
– Ingen expert kan utesluta att det rör sig om en olycka, säger Silbersky. Ingen har kunnat slå fast att branden är anlagd.

De använder gasolgrill
Misstänkte dubbelmördaren har tidigare berättat att han hittade alla de flaskor av tändvätska hemma hos paret i Norrahammar, men åklagaren frågar sig varför skulle paret ha haft tändvätska hemma? De grillar bara på gasolgrill.

Försökte undanröja bevis
Törsleff hävdar också att 51-åringen var vid brottsplatsen i Norrahammar helgen efter dådet. Det för att brytmärken på huset hittades och det tyder på att en kofot har använts för att göra dessa märken.
– Han har försökt att undanröja bevis från villan. Det är inte heller en person som agerar i panik, utan tvärtom väldigt beräknande, säger hon.
Måste få ha advokat
Leif Silbersky börjar med att säga att han kritiserar att 51-åringen inte fick ha med sig en advokat vid de första förhören. 
– Vi lever i ett civiliserat rättssamhälle och en tilltalad för mord måste ha en advokat vid sin sida.
Kan vara oskyldig
Silbersky säger dessutom att 51-åringens berättelse kan vara sann angående Hökensåsfallet, ett dubbel som 51-åringen själv menar att han inte har gjort. ä
– Jag säger inte att allt 51-åringen säger är sant, men jag säger att det kanske kan vara så. Jag har ingen kristallkrona, som vissa andra tydligen har, säger Silbersky.”
”Kan man fälla någon utan orsak?”
– Hur kommer det sig att han lämnar kvar mordvapnet om han nu är så beräknad? 
Silbersky fortsätter sedan med att säga följande:
– Kan man fälla någon för mord utan att ha en dödsorsak?
Kan man fälla någon för mordbrand utan att ha en brandorsak?
Är det rättssäkert? frågar sig Silbersky.
Kan man säga att någon tänder eld med tändvätska utan att hitta några tändvätskerester?
Bör fria-inte fälla
Silbersky övergick sedan att tala om Hökensåsfallet. Han påpekar att åklagaren tidigare har sagt att fallet är komplicerat och då bör man hellre fria än fälla.
Han håller med om att 51-åringens berättelse är märklig och till delar osannolik. Men det räcker inte för fällning.
– Ingen expert kan utesluta att det rör sig om en olycka, säger Silbersky. Ingen har kunnat slå fast att branden är anlagd.
– Han ska frias, inte för att han är oskyldig utan för att hans berättelse kan vara sann.
Tack och lov ställer vi enskilda krav för varje brott. Det kan vara omständigheter som gör att dåden liknar varandra, sa slutligen Silbersky. 
 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.