Tre män hotade att döda med yxa och metallrör

Det var i slutet av november som tre män olovligen trängde sig in i en kvinnas bostad i Kortebo. Två av männen ska ha tagit sig in genom att ha förstört dörrar och fönster. De skulle ha haft till avsikt att skada kvinnan som bodde i bostaden.
Den tredje mannen tog sig aldrig in i bostaden, utan höll istället vakt utanför.

Var rädd och gömde sig
Samma datum härjade de tre männen igen, denna gång genom att hota en man med yxa och metallrör.
Männen ska ha försökt ta sig in i en mans bostad med både metallrör och yxa. Mannen blev rädd och stängde in sig i ett rum för att skydda sig. Samtidigt som mannen tog sig in i rummet och gömde sig, hotade männen med att de skulle döda eller skada honom.
Händelsen ska som i fallet tidigare ha ägt rum i Kortebo. 
Precis som i fallet tidigare samma dag, var det den ene mannan som höll utkik medan de andre två försökte ta sig in i hemmet.

Ses som grovt
Hotet anses var av sådan karaktär att mannen kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet, därför rubriceras det som grovt olaga hot. 

Två sitter häktade
Två av de tre männen ha suttit häktade sedan den 23 december och är båda i 50-årsåldern. Den andre mannen, som befinner sig i 40-årsåldern och som är den som har hållit vakt, har inte varit frihetsberövad, men är åtalad på samma punkter som de andra två. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.