Polis anmäls för grovt djurplågeri

Polisen anmäls nu till justitieombudsmannen, JO, av en Jönköpingsbo vars katt dog till följd av polisens agerande. 

Katten hade blivit påkörd av ett par som ringde efter polisen. Paret i bilen ville ta katten till en veterinär men istället tog polisen saken i egna händer. Paret uppmanades att åka från platsen, polisen skulle ta hand om katten. 

Polisens rapport
Enligt polisens egen rapport slog en av poliserna katten i huvudet upprepade gånger med sin batong och tog sedan katten i svansen och placerade den i en påse. Båda bakbenen och ryggraden på katten var brutna och därför var man tvungen att agera snabbt, enligt polisen. Man placerade där efter katten i en frysbox utan att kontroller om den verkligen var avliden. 

Vill vara anonym
– Vår katt blev påkörd och polisen som försökte slå ihjäl den med batongslag. Därefter placerade de honom levande i sin frysbox utan bry sig om ifall han dött eller fortfarande levde, säger kattägaren till Jmini som vill vara anonym. 

Katten levde fortfarande
Kattägaren tror att katten fortfarande levde när den placerades i frysboxen utifrån den obduktion som lät göras. Efter obduktionen visade det sig att katten dog av trauma och att den innan dess inte hade allvarliga skador. Ägaren menar vidare att den frusna kattens position tyder på att katten vaknat till efter den placerades i frysen. 

– Efter obduktion visade det sig att han skadade katten ännu mer, säger kattägaren.
– Det finns utlåtande från obducenter och röntgenbilder, fortsätter samtalet. 

Ur JO-anmälan
Om katten hade lämnats till veterinär i det första skedet hade den överlevt då den inte hade några allvarliga skador, skriver kattägaren i sin anmälan till JO. Där vill denne också veta vem av poliserna som har utbildning nog för att avgöra kattens skadeläge på platsen för olyckan. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.