Polisen ljög om den misshandlade katten som sedan frös ihjäl

Det var i somras, den 28 juni som katten vid namn Sven-Erik blev påkörd av en kvinna mellan Odensjö och Barnarp. I bilen satt också en man och de ringde polisen och berättade vad som hade skett.
Mannen och kvinnan ville ta katten till en veterinär, men polisen uppmanade dem att lämna platsen så att de själva kunde ta hand om den svårt skadade Sven-Erik.
– Det kom tre poliser till platsen efter bara några minuter. De hade hund med sig i bilen, berättar ägaren till Sven-Erik som vill vara anonym. 

”De brydde sig inte”
Sven-Erik var bara 13 månader när händelsen inträffade och han blev svårt skadad direkt på platsen, men dog inte i sviten av den precis inträffade olyckan. 
– Polisen brydde sig inte. De kollade inte om han var död innan de kastade in honom i frysboxen. De har total avsaknad av empati och omtanke, säger ägaren. 

”Hittar inte på det här”
När polisen väl slog Sven-Erik flera gånger i huvudet och trodde att han var död, visade det sig senare att katten vaknade till efter misshandeln.
Polisen tog med katten till polishuset och utan att kolla om den verkligen hade kolat av, slängde de bara in honom i den iskalla boxen. 
– Jag grundar mig på obduktionen, det är helt klart att katten inte var död när han las i frysboxen. Jag hittar inte på det här, jag håller mig till fakta, berättar ägaren.

Var som en porslinskatt
Sven-Eriks ägare vet till hundra procent att han inte var död vid nedfrysningen. Han är nämligen pensionerad fysiker och kan bevisa att katten fortfarande var vid liv när han stängdes ner i boxen. 
– Han log på ett sådant sätt som en redan död katt inte kan göra. Han låg stand by, som en porslinskatt. (Han förklarar mer utförligt i anmälan om hur det är totalt omöjligt att katten var död innan placeringen i frysboxen)

Polisen ljög
När ägaren sedan kom till polisstationen för att hämta den döde Sven-Erik berättade en polis att katten skulle ha varit svårt sargad. Men när Ägaren tog en titt på sin katt, hade han bara ett skrapsår i nacken (titta på bilden).
– De ljuger, polisen alltså. Skulle detta bli ett rättsfall, skulle en polis ord väga tungt vid ett rättegång, menar ägaren. 

Skyller på ”mörkret”
Ägaren bor bara några hundra meter från där Sven-Erik blev påkörd och han menar att polisen hade kunnat hämta upp honom eller lämnat katten i hans hem.
– De hade enkelt kolla tatueringen i örat som visar vem den tillhör. Men de påstår att det var mörkt och att de inte kunde se. Men hur mörkt är det i juni, även om det skedde vid midnatt, berättar ägaren. 
 

Tack vare Facebook
Sven-Eriks ägare fick först veta om att katten var död när en granne hade sett ett inlägg på Facebook om katten. Grannarna kontaktade ägaren och på så vis fick han reda på vart Sven-Erik hade tagit vägen och ringde senare till polisen för att bekräftat att det just var han som var ägaren.

Obducenten konstaterar
För att sedan få Sven-Erik obducerad åkte ägaren på eget bevåg till smådjurskliniken på Vilhelmsro där obducenten klargör att katten inte hade dött av slagen med batongen, utav av chocken i frysboxen.  

Läs dokumenten Jmini har fått tag i 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.