Elgiganten i bluffhärva- kunder i Jönköping luras

Bedragare utger sig för att vara ifrån Elgiganten och erbjuder människor telefoner eller tv-apparater för nästan inga pengar alls. De lurar till sig kontouppgifter och nu riskerar de utsatta att få sina bankkonton länsade. 

– Är något för bra för att vara sant ska man inte gå på det, varnar Klas Ottosson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, till Expressen. 

Den senaste tiden har flertalet personer tagit sig till Elgiganten i Jönköping i tron om att de har gjort ett riktigt klipp. 

Mobiltelefon eller tv-apparat
För bara fem ynka kronor har folk fyllt i enkäter på internet och lurats med erbjudanden om att få en mobiltelefon eller en tv-apparat som kompensation. För att fullfölja enkäten och sedan få sin utlovade pryl har man varit tvungen att fylla i personuppgifter och även bankuppgifter. 

– Vi har haft flera kunder som kommer hit och vill ha sin tv, men det hela handlar om en bluff, säger en anställd på Elgiganten i Jönköping till Jnytt.

Uppmanar till försiktighet
Polisen uppmanar till försiktighet och att man ska granska alla former av fantastiska erbjudanden kritiskt. Man ska aldrig lämna ut person eller kontouppgifter. 
– Det finns aldrig någon som har något behov av dina kontouppgifter, åtminstone inte något legalt behov, Klas Ottoson.

Det är oklart hur många personer som är drabbade av bluffmakarna. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.