Flera dementa kvinnor utsatta för bedragare- polisen varnar allmänheten

Polisen går nu ut och varnar allmänheten då tre äldre kvinnor har blivit utsatta för misstänkta stölder. Samtliga damer som har varit utsatta är dementa.
Kvinnorna ska alla ha varit bosatta i de västra delarna av Jönköping.

Sa att han var från Telia
Det första bedrägerifallet ägde rum under lördagskvällen hemma hos en 95-årig kvinna. Kvinnan hörde hur någon bankade på hennes fönster och dörr och bankandet slutade först när hon öppnade sin ytterdörr.
Personen som hade bankat och som ville komma in i kvinnans hem uppgav att han var från Telia och skulle kontrollera hennes telefon.
Damen släppte in honom och han ska ha gått runt inne i hennes hem, men inget verkar ha blivit stulet. 

Skulle kontrollera huset sent på kvällen
Samma afton runt 22.30 fick en kvinna på 78 år ett liknande besök. Denna gång var det dock två män och de menade att de skulle kontrollera huset. Damen släppte in dem, men det är okänt om de ska ha fått med sig något från hemmet.

Öppnade aldrig dörren
Samtidigt berättar en 92-årig dam för polisen att någon eller några bankade på hennes dörr och fönster, precis som den 95-åriga kvinnan hade uppgett.
Den 92-åriga kvinnan vet inte om det var under fredagen eller lördagen som de var folk utanför hennes hem. Men hon valde att aldrig öppna dörren och släppa in några.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.