Påstådd stöldliga var något helt annat: ”Allting var fejk”

Under torsdagskvällen grep polisen två män mellan 20 och 30 år. Polisen hade tidigare under dagen fått tips om att männen hade placerat stöldgodset i en uthyrningsstuga och de kunde gripas på plats. Men polisen berättar idag för Jmini att allting var fejk. 

Polisen var under torsdagskvällen mycket förtegen om vad som hade skett på platsen där de grep de två männen icke hemmahörande i länet. 
Vakthavande befäl ville inte gå in på var den aktuella stugbyn låg där de haffade de både männen. Inte heller ville polisen berätta var männen var ifrån. Men nu har Jmini fått nya och färska uppgifter om händelsen.

Inga äkta varor
Polisen berättade under kvällen att stöldgodset bestod av elektronik och hygienartiklar och de båda männen misstänktes för stöld. 
Men senare visade sig det att det inte var tal om någon stöld utan snarare bedrägeri. 
– Alla produkter var fejk, som vi kallar det. Parfymerna och mobiltelefonerna var oäkta, berättar Lasse Johansson, presstalesman vid polisen i Jönköping. 
Han tillägger att det ”inte blir mycket till stöld av det.”

Risk att de skulle sälja vidare
Idag kan Jmini berätta att männen som är mellan 20 och 30 år är från Malmö och de släpptes efter förhör. 
Männen står inte misstänkta för stöld utan i anmälan står det något annat.
– Det handlar om försök till bedrägeri. Vi misstänker att det fanns en risk för att de skulle sälja de oäkta varorna, menar Johansson.

Betonar att det handlar om bedrägeri
Johansson betonar igen att det inte rör sig om några stulna produkter, utan att samtliga varor är oäkta rakt igenom.
Förutom att Malmömännen är misstänkta för försök till bedrägeri, står de också misstänkta för försök till stöld, då det säkerligen fanns planer på att sälja vidare de oäkta produkterna.
– Vi tror att de skulle sälja varorna vidare, menar Johansson.

Stugan ligger i Hyltena
Inre befäl vid polisen under torsdagskvällen ville som tidigare nämnt inte gå ut i media och berättar var den aktuella stugbyn låg. Men idag kan vi avslöja att det var i stugbyn i Hyltena som polisen hade en större polisstyrka på plats.
– När du kommer fram till bensinmacken i Hyltena, ligger stugbyn på höjden precis intill. Det var där vi tog dem, säger Johansson. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.