Modemmannen tas ur tjänst: ”Vi ser mycket allvarligt på det här”

Jmini kunde under gårdagen berätta om kvinnan boende i Nässjö kommun som fick besök av en tekniker som skulle undersöka hennes modem. Teknikern krävde sedan kvinna på kontanter och när hon inte betalade honom, sa mannen att han skulle döda henne. Nu är mannen tagen ur tjänst. 

Det började med att en kvinna fick problem med sitt modem. Hon ringde sin operatör, Telia och de skickade i sin tur en tekniker från sin underleverantör.
Teknikern kom hem till kvinnan och vägrade ta av sig skorna, trots att kvinnan bad honom ett flertal gånger.

”Hotade att döda henne”
När mannen väl var klar med jobbet, krävde han 3 000 kronor för arbetet och ville ha pengarna direkt i handen. Kvinnan tänkte inte betala och mannen blev galen och kallade henne för ”jävla hora” och hotade med att han skulle komma hem till henne på nytt och döda henne, något polisens presstalesman under gårdagen bekräftade. 

”Har agerat korrekt”
Efter Jminis publicering nådde artikeln Telias huvudkontor och pressavdelning och de kommenterar det hela på följande vis:
– Vi ser naturligtvis mycket allvarligt på det här. Så fort vi fick kännedom om det här tack vare er artikel, kontaktade vi vår underleverantör där den här teknikerna är anställd. Och de har agerat korrekt och han har nu tagit ur tjänst i väntat på polisens utredning, säger Telias presstaleschef, Irene Kron. 

”Ska känna sig trygga”
Via Kron meddelar Telia att det är viktigt att kunder känner sig trygga:
– Det är jätteviktigt och självklart att våra kunder alltid ska känna sig trygga när de har kontakt med oss eller våra underleverantörer.

Kollar ni inte upp era underleverantörer, så att händelser som denna inte kan inträffa?
– Vi har ett långt samarbete med den här underleverantören och vi är trygga med att de hanterar den här frågan på ett bra sätt. Det har aldrig tidigare varit några problem.

Mannen är tagen ur tjänst i väntan på polisens utredning gällande olaga hot. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.