Blankslitna lastbilsdäck bakom stoppet på väg 26/47

Väldigt många lastbilar fastnade i modd och blötsnö i uppförsbackarna på sin väg mot Mullsjö. Två lastbilar vek sig dessutom och blockerade all trafik. 
– Det var fyra utlandsregistrerade lastbilar som orsakade alltihop, säger Lars Kildén, projektledare på Trafikverket i Jönköping, till P4 Jönköping.

Körförbud
Den sista lastbilen att hjälpas bort från platsen var polskregistrerad. Efter bärgningen satte polisen körförbud på den.
– Den hade inget mönster på däcken alls, den kunde inte ens köra på flat mark fortsätter Lars Kildén. 

Polisen vände bilarna
Köerna ringlade sig långa och många bilister satt i timtal och väntade på att trafikstoppet skulle lätta. Tillslut kom polisen och uppmanade bilister att vända och köra tillbaka i riktning mot Jönköping. 

Bilist som fastnade i köerna
Jmini har pratat med en person som fastnade i köerna under onsdagsmorgonen. 
– Jag satt där, på samma ställe i nästan tre timmar. Det var fruktansvärt tråkigt. 

– Polisen kom och frågade vart jag skulle och jag svarade Mariestad. ”Kör väg 40 och lycka till!” fick jag till svar. Även de verkade ganska frustrerade över situationen. 

Jönköping – Mariestad
Mannen som Jmini talat med är resande montör och var på sin väg från Jönköping till Mariestad. 
– Jag kom åtta kilometer innan det tog stopp. 

Fick fylla tanken
Mannen fick återvända till Jönköping efter att ha stått stilla i tre timmar på vägen och försöka hitta en annan väg till Mariestad. 
– När jag kom tillbaka blev jag tvungen att åka och tanka, det gick åt lite diesel att stå på tomgång i nästan tre timmar. 

Eventuellt fler plogbilar på sträckan
Många bilister upplevde samma frustration. Trafikverket ska nu se om de måste ha fler plogbilar redo att göra sträckan snöfri. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.