Ännu en förföljd: ”Det var som han väntade på mig”

Efter Jminis publicering om den unga flicka som blev ofredad av en man som körde en röd, äldre bil, som hon trodde var en Volvo, har en mamma till en ung kvinna hört av sig och berättat att hennes dotter vad med om en liknande händelse. Kvinnan som hör av sig till Jmini, lämnar sin dotters nummer och vi ringer upp för att ta del av hennes berättelse. 

Var ute och joggade
Det var igårkväll som Anna, 19 år, som vi kallar henne, var ute och joggade på Gräshagen i Jönköping. 
– Det var vid nio- tio-tiden som jag var ute och sprang från Tokarp, mot Torpa och tillbaks igen, säger Anna.

”Ensam man i bilen”
När Anna befinner sig vid Gräshagsskolan märker hon hur en bil kör efter henne sakta och när bilen är i höjd med henne, tittar hon in i bilen och ser en man till förare.
– Det var rätt tydligt att den körde efter mig. Jag stannar upp, tittat över axeln och ser att det sitter en ensam man i bilen som kan vara runt 40 år.

Kommer till en tunnel
Plötsligt stannar mannen bilen och väntar och Anna närmar sig en tunnel, men hon känner sig inte alls sugen på att springa ner genom tunneln när han står parkerad där längre fram. 
– Jag blev kanske paranoid, men det var som att han väntade på mig. 
Anna börjar jogga mot tunneln och precis i samma stund startar mannen sin bil igen, men han lämnar inte platsen.
– Ofta börjar man på låg fart och sedan ökar och kör 20, 30 kilometer i timmen. Men han ligger kvar och kör sakta, så han ser vart jag springer.

Stannar och kör tillbaka
Plötsligt stannar Anna upp och mannen kör förbi henne sakta och stannar på nytt precis innan korsningen efter Gräshagsskolan, då man kan välja att ta vänster för att komma ner till motorvägen.
– Jag känner att det inte är värt att chansa. Jag springer därför tillbaka mot Gräshagen och ställer mig vid de höga lägenhetshusen. 
När Anna står där och väntar vid lägenhetshusen, ser hon att bilen kommer tillbaka och passerar henne på nytt. 
– Jag backade och ställde mig längre in vid husen och väntade där tills bussen kom, så att ja kunde ta mig hem. Jag gömde mig liksom för honom. 

”Var en äldre modell”
Anna beskriver att bilen som mannen körde var röd, var av äldre modell. Men hon vet inte om det var en Volvo eller Saab som han körde.
– Det var en äldre modell och den var röd, om jag minns rätt så liknar den lite en Saab 9-3, men jag är inte säker på om det var det. Jag la inte märke på något registreringsnummer. 

Har inte anmält
Anna kontaktade aldrig polisen efter det hon varit med om och hon vet inte om hon tänker göra det.
– Det är första gången jag har känt rädsla och första gången jag tänkte att jag kanske borde ringa polisen. Men samtidigt gjorde jag inte det. Men mamma visade mig artikeln ni skrev igår om flickan och det kan ju vara samma man. Kanske ska jag anmäla det. 

Hur mår du idag?
– Jag tänker inte gå ut och springa, det kan jag säga, och speciellt inte vid den tidpunkten på dygnet.
Anna säger avslutningsvis att hon tycker att det är hemskt att man ska behöva vara rädd och inte kunna röra sig hur som helst, bara för att man är tjej.
– Bara för att man är tjej ska man inte behöva stanna hemma, det är sjukt. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.