Detta vill Palmegruppen få tips om

På årsdagen av mordet på statsminister Olof Palme, sätter sig de sex medarbetarna i Palmegruppen och svarar i en tipstelefon. Dit kan du som har information om händelsen ringa för att lämna tips. 
Förhoppningen är att ny information ska komma in som kan leda utredningen framåt.

Flertalet av de upplysningar som brukar komma in är ofta kända sedan tidigare eller till och med redan avfärdade.
– Många tips bygger på fantombilden som figurerade i början av utredningen. Mannen på bilden har troligtvis inget med mordet att göra, men bilden har etsat sig fast i folks medvetande. Bilden gick ut väldigt snabbt och stort. Och det blev väldigt fel. Men vi hoppas att tipstelefonen ska ge några guldkorn, säger Hans Melander, chef för Palmegruppen.

Vill ha info om vapnet
Mordvapnet högst upp på önskelistan, det för att få ett genombrott i undersökningen, även om det bara skulle vara en del i ett stort pussel.

Gigantisk utredning
Palmeutredningen är idag Sveriges största med flera hundra hyllmeter material. Det omfattande materialet ställer höga krav på personerna som arbetar med det. Varje litet uppslag är som en egen utredning i sig. Trots att ingen misstänkt gärningsman eller vapen finns att tillgå är utredningen högst aktiv.
– En bra dag på jobbet är väl när man kommer i mål med någonting. Får vi in ett tips som till exempel pekar ut en viss person som misstänkt gärningsman och vi kan avfärda personen, så är det också en vinst i sig. Men det är ju självklart inte samma sak som att hitta rätt gärningsman, säger Melander.

Vill du lämna ett tips till Palmegruppen? Ring 114 14 den 28 februari klockan 14-22.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.