”Hon skulle få godis om hon åkte med”

Nu är det tredje gången denna vecka som flickor och ung kvinna blivit ofredade av en man i en röd bil. Det var vid 13-tiden under torsdagen som en 10-årig flicka var på sin väg tillbaka till skolan då hon lockas med godis av en man i en röd bil. 
– Hon skulle få godis om hon åkte med, säger flickans mamma. 

Flickan hade varit hemma på rasten för att byta kläder då hon hade blivit blöt under rasten. På vägen tillbaka till Hovslättsskolan, i höjd med Coop Konsum Hovslätt var det en man i en röd bil som stoppade henne. Han lockade flickan med godis och ville att hon skulle åka med i bilen. Flickan blev rädd och sprang till skolan där rektorn senare polisanmälde händelsen. 
– Jag har lärt henne att man inte ska följa med främlingar och när han lockade med godis förstod hon att det var något fel, säger modern till Jmini.

Röd Volvo av äldre modell
Flickan uppfattade bilen som en röd Volvokombi av äldre modell samt att den var smutsig. Vilket kan stämma överens med den senare veckans händelser där unga tjejer har känt sig förföljda av en man i en röd bil. Det var i början av veckan som en ung tjej blev förföljd av en tutande man i bil samt i mitten på veckan som en 19-årig tjej var ute och joggade och kände sig förföljd av en man i en röd bil. 

RELATERAT: Ännu en förföljd: ”Det var som han väntade på mig”

RELATERAT: Flicka blev förföljd av tutande man i bil

Chockad över händelsen
När Jmini pratar med mamman under torsdagskvällen, säger hon att hennes dotter är chockad över händelsen, hon känner sig orolig och rädd och vill inte vara själv. Familjen och flickans klasskompisar är upprörda över det som hänt. 
– Hon vet inte om han följde efter henne, hon vågade inte vända sig om när hon sprang tillbaka till skolan. 

”Hon är en liten latmask”
I familjen har de pratat om att flickan inte får hoppa in i främmande bilar med främlingar. 
– Hon är en liten latmask, så om det hade hänt närmre hemmet så vet man inte, säger mamman.
– Man tänker tusen tankar om vad som kunde hänt, fortsätter hon. Man försöker skydda sina barn från allt, men det går ju inte.

Polisens svar
Jmini har tidigare talat med polisen om händelserna och nu säger polisens presstalesman, Lasse Johansson följande:
– Det är klart att det här är allvarligt. Om personen har onda avsikter så är det riktigt illa. Den här mannen vill vi ju hitta så fort som möjligt, fortsätter han.

Polisen vill gärna få tips från allmänheten i samband med de här tre olika händelserna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.