Polisen: ”Lyssna på barnen och anmäl- låt det inte va”

Två småflickor och en ung kvinna har stött på en man i en röd bil. Polisanmälningar har gjorts och polisen eftersöker information från personer som kan ha sett något, som kan ha koppling till dessa händelser. Polisens presstalesman, Lasse Johansson berättar om vikten av att anmäla och lyssna på sina barn.

Om det rör sig om samma man är svårt att säga, men vid tre olika tillfällen, har tre olika personer, oberoende av varandra blivit ofredade, förföljda och till och med stannad av en man som kör en röd bil av äldre modell som tros vara en Volvo eller Saab.

Fick gömma sig
Det började med att en man tutade och körde efter en flicka under måndagseftermiddagen på Torpa. På tisdagskvällen var det dags igen. Denna gång när en 19-årig kvinna var ute och joggade på Gräshagen. Mannen stannade upp flera gånger och väntade in kvinnan som sprang i mörkret. Kvinnan var rädd och hon kände tydligt hur han väntade på henne. Han körde efter henne flera gånger och till slut avbröt kvinnan sin joggingtur för att gömma sig bland lägenhetshusen på Gräshagen för att komma undan mannen i den röda bilen.

Erbjöd flickan godis
Sedan skedde det igen. Under gårdagen, torsdag, mitt på blanka dan var en 10-årig flicka på väg hem för att byta kläder, då hon hade blivit blöt i skolan. Men flickan kom aldrig hela vägen hem, hon tvingades vända tillbaka mot skolan på grund av en man i en röd bil.
Mannen i den röda bilen hade stannat och lockat med godis för att flickan skulle hoppa in i bilen. Hon blev rädd och sprang därifrån och raka vägen till skolan.

Gjorde allt rätt
Lasse Johansson, polisens presstalesman berättar att den 10-åriga flickan gjorde precis som man sig bör. 
– Den här tjejen har ju gjort helt rätt, som sprungit därifrån, säger Johansson.

Låt det inte stanna inom familjen
Johansson betonar vikten av att föräldrar anmäler händelser som denna. 
– Om barnen säger något om att de träffade på en konstig gubbe, är det viktigt att man anmäler, så vi får veta det. Man får inte bara låta det vara. 
– Händer saker vill vi ju veta det för att kunna gå vidare med det. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.