Chefen: ”Gav mig en rak höger i ansiktet och helt plötsligt var alla på mig”

Det var under gårdagen som tre provanställda vid telemarketingföretaget kommer in på kontoret tillsammans med ytterligare några personer för att konfrontera chefen för företaget.
– Det var tidigare provanställda hos mig och kom in först som i lördags och hade frågor gällande kontrakt om en eventuell förlängning skulle bli aktuell, säger chefen. 

Skriv på- eller sök vidare
Enligt chefen själv ska de tre männen ha krävt en ersättning, en form av ersättning som han inte kunde ge de tre männen. 
– De blev väldigt missnöjda och nästan hotfulla redan där. De ställde krav och var hotfulla. Jag sa att det var det här anställningsavtalet som gällde och att det är det som alla här på heltid har. Jag förklarade att de antingen får skriva på avtalet eller så får de söka ett annat jobb.

Ville ha fast ersättning
Delen i anställningsavtalet som de tre männen var missnöjda över gällde deras lön. De ville få en viss fast summa varje månad. 
– Det här är ett säljjobb och ett säljjobb är ofta baserat på provision. Det de ville ha var en fast ersättning, utan några som helst prestation från deras sida. Vi jobbar med att uppnå vissa budgetar och alla som jobbar här har en budget att nå för att få vissa garantier, annars jobbar man under provision. 

”Vi kommer berätta vilket skitföretag det här är”
Chefen kunde inte erbjuda de tre männen den typ av ersättning som de krävde och männen sa att de skulle komma tillbaka som igår och ta med sig ytterligare personer.
– De sa att de skulle få med sig flera ur personalen och att de skulle komma hit som igår och de sa att de skulle förstöra. ”Vi kommer berätta vilket skitföretag det här är”. 
I den här situationen sa chefen inte mycket mer, utan han lät dem gå. Men sedan får chefen ta emot ett samtal där den ene berättar att de tänker ta med sig media och att de skulle visa vilken skit det här var.
– Jag skrev då i ett mejl att vill de mig något så får de ta det över telefon eller i mejl. Jag skrev att de inte fick komma tillbaka till företaget, för det här är en arbetsplats och vi ska inte hålla på och tjafsa här. jag var tydlig med att de inte skulle komma tillbaka hit.
Men trots detta dyker sedan de tre anställda tillsammans med ytterligare ett antal personer upp på kontoret.
– Jag sa att de inte får vara här, men de gick inte, så jag ringde polisen och sa att jag behövde hjälp med att få ut ett antal personer.

”Plötsligt var alla på mig”
När chefen väl hade haft samtalet med polisen och gick ut till de tre personerna och deras gäng och då kom den ene personen fram och gav honom en smäll.
– Han gav mig en rak höger i ansiktet och helt plötsligt var alla på mig. 

Var det bara du och de här tre personerna där och då, eller finns det andra som har bevittnat det här?
– De hade ju med sig flera personer och de var kanske fem, sex, sju personer, varav tre var de här anställda och de jag hade diskussionen med i lördags. De ville väl ha med sig några extra för att visa sig stora och starka. 
Strax efter att chefen fått det första slaget, kom en av hans kollegor ut och bevittnade det hela. 
– han försökte stoppa det hela då, men det var först när polisen kom, som det tog slut. 

Hur känner man efter en sådan här händelse, en misshandel?
– Jag har inte varit rädd eller så, jag har fått hot förut som chef, men jag har aldrig blivit attackerad. Jag känner mest att det är synd för de som arbetar här att få vara med om det här. Det är omtumlande. 
Chefen berättar att han har fått bra respons från de övriga på företaget och att de har försökt att hjälpa honom.
– De har visat att de är lojala.

”Har varit yr sedan händelsen”
Trots att han blev misshandlad av tre män, lyckades mannen ändå komma lindrigt undan. Han har inga allvarliga skador, men kommer att söka upp läkare för att genomgå en undersökning.
– Jag har ordnat med läkartid, för jag har varit yr sedan händelsen inträffade. Fortfarande nu idag är jag yr i huvudet när jag sitter och jobbar. 

Är nu polisanmälda
Chefen har anmält de tre männen för misshandel och just nu ligger ärendet på polisens bord.
– Jag har gjort en anmälan för att markera att detta inte är okej.  

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.