Lastbil krockade med dromedar på rymmen

– Det var konstiga älgar, de har inga horn och de har en puckel, säger lastbilschaufför Patrik att han tänkte, till P4 Sjuhärad

Han bromsade och väjde för de stora djuren som befann sig mitt på vägbanan. Partik uppger att han försökte väja och bromsa för att passera till höger om djuren. En av dromedarerna slog i lastbilens framruta som sedermera sprack. Alla dromedarer på vägen försvann sedan från platsen. 

Cirkus Maximum
Radioredaktionen fick tips om att dromedarerna kunde komma från Cirkus Maximum som ska ha föreställning i Ulricehamn ikväll. Dromedarskötaren Anton Frank blir uppringd och väckt ur sin nattsömn av P4 Sjuhärad varpå han genast gav sig ut för att se till stallarna. 

”De hade gjort det de aldrig brukar göra”
– Så såg jag en av mina kameler komma tillbaka, de hade gjort det de aldrig brukar göra, de hade lämnat cirkusplatsen. De brukar aldrig lämna sitt område, säger Anton Frank.
– Dromedaren har klarat sig, det var säkert en kraftig smäll, men den står här och har lite skavsår, jag har ringt vår veterinär, fortsätter han. 

Inte allvarligt skadad
Dromedaren som blev påkörd av lastbilen har inte blivit allvarligt skadad enligt initiala uppgifter. Veterinär ska undersöka djuret och cirkusen uppger att dromedaren nog får ledigt från kvällens föreställning. 
– Vår föreställning hänger ju inte bara på ett kamelnummer, kanske får cirkusen vara utan kamelnumret idag, säger Anton Frank.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.