Personalen på Team Sportia mordhotade: ”Vi ringde polisen fem gånger”

Under tisdagseftermiddagen grep polisen en kvinna misstänkt för stöld och de omhändertog också en man. Kvinna hade försökt stjäla inne på butiken Team Sportia och mannen betedde sig illa och skrek. Men vad som aldrig nämndes var hur länge personalen fick vänta på att polisen skulle komma och att de blev hotade till livet av både kvinnan och mannen. 

Butiken Team Sportia fick under tisdagseftermiddagen besök av en narkotikapåverkad kvinna som uppträdde konstigt. Kvinnan var inne i butiken länge och en anställd berättar för Jmini hur han tvingades ta itu med kvinnan, då de misstänkte att hon stal inne i affären.

– De hade en kvinna inne i butiken som uppträdde lite skumt och hon hade varit inne i omklädningsrummet i en halvtimma och de höll lite extra koll på henne. Man märkte att hon var narkotikapåverkad, säger den anställde som vi kallar för Anders.

Kollegan ber om hjälp
En kvinnlig kollega kommer efter en stund fram till Anders och bad han kolla läget med kvinnan, då hon själv inte vill göra det då hon är gravid och inte vill utsättas i onödan för några hemskheter. 

– När jag kom ut där kvinna var, var det rätt lugnt. Vi konstaterar att hon hade försökt stjäla saker. Hon plockat upp varor ur sin väska. Hon hade också kläder på sig som hon försökt stjäla och hon hade en jacka som hon hade försökt få bort larmet på, säger Anders.

Sparkar på fönsterna
Men den relativt lugna stämningen leder till en mer hets och hotfull situation för personalen i samband med att kvinnan försöker smita.

– Vi hindrar henne från att gå ut, låser dörren och vi ringer polisen och då blir hon extremt våldsam och hyperventilerar. Hon går runt i butiken och sparkar på fönsterrutorna i tron om att kunna komma ut. Hon blir hotfull, säger att hon ska döda mig, tar tag i mig.

”Vill att vännen ska döda mig”
I väntan på polisen, tar den hotfulla kvinnan upp sin mobiltelefon och ringer en vän och uppmanar denne att ”ta hand” om Anders. 

– Hon vill att vännen ska döda mig och går upp på övervåningen, men jag och en kollega följer efter och hindrar henne från att gå ut. 

Ska slå ihjäl personalen
Kvinnan är aggressiv, går och sparkar på saker och skriker. Hon tar fram telefonen på nytt och ringer ytterligare personer för att uppmanade dem att komma till butiken för att slå ihjäl Anders och de butiksanställda. 

– Hon trycker upp mig mot väggen och hotar att ta livet av mig. Och i den här vevan kommer en narkotikapåverkad kille till butiken, hennes vän då. Men han kom inte in i butiken, för vi hade ju låst. Men han står där utanför affären, sparkar på dörren, gör tecken som visar att han ska ha ihjäl oss. 

”Tog nästen 20 minuter innan de kom”
När polisen väl kom till butiken, grep de kvinnan och omhändertog mannen som stod utanför affären. 

– Vi ringde fem gånger till polisen, det tog nästan 20 minuter innan de kom. Det var sista gången när vi ringde och sa att hon hotade med att döda oss med en kniv hon hade med sig. Först då gick det lite snabbare för polisen. 

Mannen är tillbaka
En timme efter att polisen gripit kvinnan och fort bort den andra narkotikapåverkade mannen från platsen, sitter Anders i förhör och när förhöret är över, ser både Anders och polisen att den narkotikapåverkade mannen är tillbaka utanför butiken igen.

– Han är tillbaka på platsen för att ta hand om oss, så att säga. Polisen som förhörde mig gick ut och pratade med mannen och en stund senare dyker en polisbil upp och han grips. 

Greps, men frigavs
Polisens presstalesperson, Lasse Johansson säger till Jmini att kvinnan, som är född -88 nu är misstänkt för försök till stöld och olaga hot. 

– Hon försökte tillgripa varor och hon hotade personalen, det stämmer ja, säger Johansson.

Kvinnan greps, men frigavs senare. Även den man som först omhändertogs och sedan återvände till butiken och som i sin tur greps, släppes också senare. Han är misstänkt för olaga hot. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.