Man följde efter 11-årig flicka på Rosenlund

På kort tid har två flickor på Rosenlundsskolan blivit förföljda av okända män. Under förra veckan försökte även en okänd man i en bil få med sig en flicka från Råslättsskolan. 

Under förra veckan försökte en man i en bil att få med sig en ung flicka från Råslättsskolan. Händelsen polisanmäldes och under torsdagskvällen togs fallet upp på tv genom programmet Brottsplats Sverige, TV4, i hopp om att få in tips och på så vis kunna lösa fallet. 

Rosenlund
Nu har minst en liknande händelse inträffat igen. Det var under torsdagseftermiddagen som en 11-årig flicka var på väg hem från Rosenlundsskolan blev förföljd av en okänd man. Flickan hann in genom porten innan mannen hann ifatt henne och porten gick i lås, rapporterar Jönköpings-Posten

Ytterligare en händelse
En liknande händelse ska ha inträffat i onsdags och nu uppmanar rektorn föräldrar att följa sina barn till och från skolan och att vara uppmärksamma. Man har även extra rastvakter på skolan. 

Försök till människorov
Polisen säger till tidningen att man ser allvarligt på det som hänt och att det låter som ett försök till människorov. 

Finns bara en anmälan från Rosenlund
Enligt polisen så finns det bara en anmälan från föräldrar på Rosenlundsskolan. 

– Jag hittar en anmälan sen i går, rubricerad som ofredande, däremot har jag inte hittat någon annan anmälan tidigare från Rosenlund, och om man inte gjort någon anmälan så borde man göra det så fort som möjligt, säger polisens presstalesman, Lasse Johansson.

Inget tydligt samband mellan Råslätt och Rosenlund
Johansson uppger vidare att man inte ser något samband mellan den polisanmälda händelsen på Rosenlund och föregående veckas händelse vid Råslätt och hänvisar till polisens uppgifter om signalement på de misstänkta gärningsmännen.  

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.