Nytt fall där man kontaktade flicka på Rosenlund: ”Polisen tar inte emot min anmälan”

En mamma kontaktar Jmini för att berätta var hennes tioåriga dotter, som går på Rosenlundsskolan varit med om i onsdags när hon var på väg till skolan.

– Min tioåriga dotter var på väg till skolan och hon gick helt ensam. Vid Rosariet är det en man som börjar ropa efter henne, detta hände klockan åtta på morgon och det var bara hon och den här mannen där. 

Bara hon och mannen
Flickan blir naturligtvis väldigt rädd och hon förstår att det är hennes som han vill ha kontakt med, då det bara är de två på platsen. Som tur är springer hon därifrån.

– Jag frågade om hon är säker på att det var henne han ropade på. Men hon är helt hundra. Det är väldigt sällan att hon går ensam till skolan, så det är är så typiskt. 

Samtalar med sin dotter
Mamman pratar med sin dotter för att få ut mer information om händelsen och den här okände mannen, men flickan vet inte så mycket mer än det hon redan har berättat.

– Jag går med henne till skolan nästa dag, på torsdagen alltså och pratar med skolpersonal om vad som hänt. Jag tänker för en stund att det kanske inte var så allvarligt. Men sedan får jag nys om den här nyheten på torsdagskvällen om att en annan flicka på Rosenlundsskolan har blivit utsatt av en okänd man. 

”Jag gjorde ett försök att polisanmäla”
Mamman blir som väntat helt kallsvettig och mycket orolig och beslöt sig för att ringa polisen och berätta om vad hennes tioåriga dotter varit med om under onsdagsmorgonen. 

– Jag gjorde ett försökt till att göra en polisanmälan i torsdagskväll. Jag satt i telefonkö i 45 minuter till polisen, men när jag kom fram och fick tala med en person där, så tyckte inte de att jag hade tillräckligt med information, berättar mamman för Jmini.

”Sa att de skulle kontakta mig”
Polisen som mamman får tala med är medveten om att flera flickor i Jönköping har blivit utsatta av en man som har försökt att få med dem, men trots detta ansåg denne att mamman inte hade tillräckligt med information för en polisanmälan.

– De sa att de skulle kontakta mig under fredagen. Att Jönköpingspolisen då skulle göra det. Men det har de inte gjort. Jag hade telefon på hela tiden under gårdagen, men polisen ringde aldrig.

Är förbannad
Mamman är vansinnigt förbannad över att polisen inte tänker ta emot hennes anmälan, trots att polisen i media har gått ut och sagt att de vill ha ytterligare information och att allmänheten ska höra av sig.

– Det gäller ju uppenbarligen inte. Det är ju inte undra på att polisen inte löser fler brott när det är så här de arbetar och jag var tydlig med att jag ville anmäla. 

Kan det vara så att personen du talade med på 114 14 inte var medveten om vad som hade skett i Jönköping under den gångna veckan?, det är ett nationellt nummer till polisen och den här personen du talade med sitter inte på plats i Jönköping. 

– Men den här kvinna jag talade med, gick in på nätet och lästa om de här händelserna, så hon visste om allting. Jag vet precis som du säger, att de inte sitter här, det är ju rikstäckande. Men hon var helt med på vad som har hänt. 

Hur mår din dotter idag och efter det som hänt?

– Det är okej med henne. Jag är väldigt glad att det har gått bra. Men om det nu är samma man som gör det här, det vet vi ju inte. Men det är i exakt samma område som i de tidigare fallen. 

Jmini kommer kontakta polisen för att undersöka varför de inte tar upp någon anmälan när en liten flicka blivit utsatt och det dessutom efter att flera liknande fall ägt rum. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.