Får inte se Zlatan live – flera snuvade på EM-biljetter

Det är inte långt kvar tills fotbolls-EM i Frankrike drar igång och tusentals svenska supportrar planerar att resa dit och heja fram det svenska laget. Några som tror sig ha biljetter kan få följa festen från TV-soffan istället för på plats. 

Köpt av en privatperson
De senaste dagarna har Jönköpingspolisen mottagit flera polisanmälningar från personer som betalat en privatperson för att få biljetter till festen i Frankrike. Men några biljetter har de aldrig fått se. 

Köpte fyra biljetter för 6.200 kronor
Det är Jönköpings-Posten som rapporterar om att en 20-åring man i mars köpt fyra biljetter för en summa om 6.200 kronor. Han gjorde en polisanmälan under måndagen då han förstod att han inte skulle få några biljetter. 

– Vi har fått in fyra anmälningar de senaste dagarna. Det var en Facebook-grupp där någon utbjöd biljetter till försäljning. När man har fört över pengarna så har man självklart inte fått några biljetter, säger Niclas Abrahamsson, förundersökningsledare på polisens bedrägerirotel till Jönköpings-Posten

Swishat till samma nummer
Polisen berättar vidare att alla anmälarna har swishat över betalningen till samma nummer och att det är den gemensamma nämnaren. Swish är en betaltjänst där man via telefonnummer kan föra över pengar till bankkonton. 

– Generellt sett, om man köper prylar på distans och lämnar ifrån sig pengar utan att se produkten, då tar man en rejäl risk. Man bör gå till originalsajten och köpa produkten, avslutar Niclas Abrahamsson. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.