Ytterligare ett inbrott i klubbens lokaler – polisen kan inget göra

Det var under natten mellan söndagen och måndagen som Nässjö Bangolfklubb råkade ut för ett inbrott i en av sina kurer. Tjuvarna förstörde bland annat dörr, dörrkarm och kiosklucka och fick med sig glass och dricka till ett värde av uppemot 1 500 kronor.

Bangolfklubben arrenderar lokalerna av kommunen. ordföranden Jörgen Samuelsson berättar att han tidigare haft synpunkter på vad som gjorts i syfte att förhindra den här typen av händelser.

– Jag var inte nöjd med vad kommunen gjorde inför säsongen vad gäller inbrottssäkerheten. Jag påtalade vissa brister, säger han.

Enligt Samuelsson väntar nu många timmars ideellt arbete och reparationskostnader på uppskattningsvis 15 000 kronor. Han sätter inget större hopp till att polisen ska hitta de ansvariga.

– Vi har haft 25-30 inbrott genom åren. Det blir samma grej varje gång. De brukar lägga ned det ganska snabbt, säger han.

Polisens presstalesman Lasse Johansson bekräftar att det brukar vara svårt att komma vidare när det gäller inbrott av den här typen.

– Ett sånt här ärende läggs ned direkt. Sen kan det alltid tas upp på nytt om det kommer in nya uppgifter, säger han.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.