Satte eld på sin egen lägenhet – döms för mordbrand

En 25-årig man från Jönköpingstrakten satte eld på sin egen lägenhet döms nu till fängelse för att orsakat en brand i sin egen lägenhet. Mannen påstår att han inte vet hur branden uppstod.

Det var i början av juni som räddningstjänsten larmades till en adress i Jönköpingstrakten där en brand uppstått. Den 25-årige man som bodde på adressen döms nu i Jönköpings tingsrätt för att själv ha anlagt branden.

Det är styrkt att mannen var berusad vid tillfället. Han medger själv att han råkat sätta eld på en papperkasse tidigare under kvällen. Den elden tog han själv en bild på och skickade till sin mormor ”för att få uppmärksamhet”.

Enligt tingsrättens bedömning har branden primärt uppstått i ett annat rum än där kassen började brinna. Hur den branden uppstått påstår sig mannen inte känna till.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen. Branden kunde släckas innan den hann spridas till intilliggande lägenheter. Mannen anses emellertid skadeståndsskyldig gentemot fastighetsägaren. Försäkringsbolaget har uppskattat skadebeloppet till cirka en halv miljon kronor.

Tingsrätten dömer den 25-årige mannen för mordbrand till fängelse i två år och tre månader. Han döms även för övergrepp i rättssak för en separat händelse.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.