Bil rammade barnvagn – nu straffas bilägaren

En man straffas nu med dagsböter för att orsakat en olycka i Gränna i maj. Den 36-årige mannens bil rullade på och skadade en familj som kom gående på gatan.

Det var i början av maj som en parkerad bil kom i rullning i Gränna. Bilen körde på och skadade två små pojkar, deras mamma och mormor.

Nu har åklagaren utfärdat ett strafföreläggande där bilens ägare görs skyldig till vållande till kroppsskada och brott mot trafikförordningen. Som straff ska den 36-årige mannen betala 50 dagsböter. Det rapporterar SVT Nyheter Jönköping.

Mamman som skadades i olyckan har i förundersökningen berättat att bilen först träffade och kastade omkull henne. Därefter ska bilen ha träffat mormodern och den äldre pojken.

Slutligen ska bilen ha rullat den barnvagn där en ettårig pojke satt. Pojken uppges ha kastats ur barnvagnen. Han ådrog sig mycket allvarliga skador som inledningsvis bedömdes som livshotande. Bland annat fick han allvarliga benbrott på båda benen.

Efter att ha gjort en teknisk undersökning av bilen har polisen inte kunnat hitta några fel. Ägaren anses ha varit oaktsam eftersom handbromsen inte var ilagd.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.