Man var skyldig pengar – betalade tillbaka med knivhugg

En man i 25-årsåldern slog och knivhögg sin kompis som han var skyldig pengar. Händelsen inträffade i Huskvarna tidigare i år. Mannen döms nu i Jönköpings tingsrätt för grov misshandel.

Det var i mitten av april i år som en man blev grovt misshandlad av två personer i centrala Huskvarna. Han mottog slag sparkar och knivhugg mot kroppen. I samband med händelsen var mannen på väg till en vän, som bevittnade misshandeln från sin bostad.

Den misshandlade mannen pekade senare ut en av sina vänner som en av gärningsmännen. Det rör sig om en man i 25-årsåldern från Jönköping. Mannen i fråga uppges ha varit skyldig brottsoffret 35 000 kronor vid tidpunkten för brottet. Dessa pengar ska han ha vägrat betala tillbaka.

Den utpekade mannen förnekar all kännedom om misshandeln. Det finns heller ingen teknisk bevisning som binder honom till brottet. I inledande polisförhör ska brottsoffret inte ha nämnt någonting om den man han senare pekade ut. Skälet till det ska ha varit att han var rädd för vad konsekvenserna skulle bli.

Tingsrätten väljer ändå att lita på brottsoffrets utpekande och dömer den 25-årige mannen för grov misshandel till skyddstillsyn.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.