Fråntogs mobilen – då slog han hustrun sönder och samman

En 24-årig man från Nässjö döms för att ha genomfört en brutal misshandel av sin hustru. Mannen slog, bet och tog struptag på kvinnan.

Det var i början av maj i år som en 24-årig man misshandlade sin fru brutalt i deras gemensamma bostad i Nässjö. Nu döms mannen av Eksjö tingsrätt till 1,5 års fängelse, rapporterar Smålands Dagblad.

Enligt domen var upprinnelsen att hustrun vägrade visa något i sin mobiltelefon. När hon ryckte till sig mobilen blev han arg och gick till brutalt angrepp på henne.

Mannen ska ha sparkat och slagit hustrun med ett glas. Han ska även ha bitit henne och tagit struptag så att hon svimmade. Hustrun har uppgett att hon trodde hon skulle dö.

När mannen gav sig iväg för att köpa mat passade hustrun på att lämna bostaden. Hon flydde då hem till sin familj.

Tingsrätten bedömer kvinnans berättelse som trovärdighet. Till stöd för den finns rättsintyg, journalanteckningar och vittnesmål.

Mannen erkänner misshandeln men motsätter sig den grova rubriceringen. Enligt honom har en del av skadorna uppkommit då hon gjorde motstånd. Det bedömer tingsrätten som osannolikt.

Misshandeln bedöms som grov med anledning av den hänsynslöshet mannen visat. Han har dessutom utsatt kvinnan för livsfara genom att ta strupgrepp på henne, anser tingsrätten.

Förutom 1,5 års fängelse döms mannen att betala 95 000 kronor i skadestånd till hustrun.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.