17-åring anklagades för våldtäkt – nu frias han

Den 17-åring som stått åtalad för våldtäkt mot en tonårsflicka i maj frias av Eksjö tingsrätt. Enligt tingsrätten saknas stöd i den medicinska undersökningen för att flickan utsatts för det våld hon påstår sig ha blivit.

Det var i maj i år som en tonårsflicka påstår sig ha blivit våldtagen av en 17-årig pojke på Höglandet. Nu frias 17-åringen av Eksjö tingsrätt, rapporterar SVT Nyheter Jönköping.

Händelsen ska ha inträffat när de möttes i en trädgård den 31 maj. Enligt flickan ska 17-åringen ha hållit fast henne och bitit henne i brösten. När hon gjorde motstånd ska han ha slagit henne i ansiktet.

17-åringen erkänner att han kysst flickan men nekar till anklagelserna om våldtäkt. Han har också uppgivit att de haft kontakt med varandra efter den påstådda våldtäkten.

Tingsrätten väljer att ogilla åtalet av flera skäl. Det anses inte finnas stöd i den medicinska undersökningen för att flickan utsatts för det våld hon påstår sig ha blivit. Enligt tingsrätten finns det därmed rimliga tvivel kring vad som hänt.

I domen framgår också att flickan skrivit till 17-åringen senare samma kväll som den påstådda våldtäkten ska ha ägt rum. Då har hon skrivit ”Hej, hur mår du älskling. Hallå är du där?”. För det meddelandet har flickan enligt tingsrättens bedömning inte lämnat någon begriplig förklaring.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.