Chicko attackerades av fyllehund på Atollen

Det var på lördagen förra veckan som Oscar Gillbergs hund Chicko blev svårt skadad av en lössläppt hund i centrala Jönköping. När Gillberg var ute och gick med sin hund vid Atollen sprang en annan hund fram och tog ett kraftigt bett över revbenen på Chicko.

– Jag får panik och försöker dra han därifrån men allt jag gör är förgäves. En av servitörerna från Freddies springer fram och försöker få bort hunden men han kan heller inte göra nåt, säger Gillberg.

Till slut lyckades en man få loss den angripande hunden från Chicko. Hunden som bet ska ha varit en pitbullmix. Gillberg berättar att den man som skulle ha uppsikt över den angripande hunden var berusad och såg inte heller efteråt till att hunden var fastbunden med sitt koppel.

Gillberg polisanmälde senare händelsen. Kort tid därefter blev han kontaktad av polisen som informerade honom om att ägaren skulle få behålla sin hund.

– Vad polisen sa till mig är att om en hund biter en annan hund för första gången så händer inget men biter han igen så får han munkavle. Om inte ägaren har munkavle på när han biter den tredje gången så är det ett brott, säger han.

Chicko fick svåra smärtor men klarade sig lyckligtvis utan allvarliga skador. Gillberg säger att han inte har något emot den attackerande hunden eller lagstiftningen. Däremot tycker han att ägaren i det här fallet är ytterst olämplig.

– Det är ju tråkigt för hunden som jag tycker mest synd om, säger Gillberg.

Efter att Chicko blev biten vid Atollen var det flera personer på platsen som hjälpte Gillberg och hans hund. Många kom fram och frågade hur de mådde. Det var också några killar som gav vatten till Chicko.

– Jag är jättetacksam för vad alla de här människorna gjorde för mig och min hund och skulle verkligen vilja tacka alla för deras insats.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.