Socialen kritiseras från flera håll

Föräldrarna till de två spädbarn som hittades döda i Eksjö kommun för snart två veckor sedan är fortfarande misstänkta för vållande till annans död. Fallet har väckt starka reaktioner och socialtjänstens agerande i ärendet har ifrågasatts.

Nu har socialtjänsten i parets hemkommun startat en internutredning om sitt agerande i fallet, rapporterar P4 Jönköping. Enligt en granskning gjord av radiokanalen har socialen haft mångårig kontakt med familjen och borde rimligen ha känt till förhållandena.

Parets tidigare hyresvärd är mycket kritisk till socialens agerande. Han anser att socialtjänsten just i Eksjö kommun har en tendens att förhala. Samma problem har han inte märkt av med socialen i grannkommunen, som han också haft kontakter med.

– Just det här att de inte tar tag i sakerna. Jag hade ett annat fall för ett tag sedan som också var väldigt frustrerande där veckorna gick utan att några möten kom till. Det känns som att de hela tiden förhalar det hela. Jag tycker att socialen hanterar detta på fel sätt, säger han till Smålands Dagblad.

Nu har även polisen gått ut med att de kommer utreda parets kontakter med vården och socialen. Enligt åklagare Klas Lorefors handlar det om att få en uppfattning om eventuella brister i barnens hemmiljö, rapporterar P4 Jönköping.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.