Näthatet väller över döda spädbarnens föräldrar

Det var nu nästan två veckor sedan ett par tvillingflickor i spädbarnsåldern hittades döda i Eksjö kommun. I nuläget är den rättsmedicinska undersökningen inte klar. Ingen vet säkert vad som orsakade barnens död. Men på nätet drar privatpersoner sina egna slutsatser och sprider hatiska kommentarer mot föräldrarna. Det rapporterar Smålands-Tidningen.

– Det är väldigt lätt att gå över gränsen för vilka slutsatser man helt i okunskap får dra och hur mycket man får peka finger. Folk förstår inte att en förundersökning inte kan bedrivas på Facebook och att gemene man faktiskt inte har med detta att göra, säger kvinnans försvarsadvokat Mikael Svegfors till tidningen.

Mamman till barnen ska ha tagit emot flera påhopp på sina egna konton i sociala medier. Kvinnans Instagramkonto stängdes så sent som på torsdagen efter att hatiska kommentarer och mordanklagelser skrivits till bilder på de numera avlidna spädbarnen.

Försvarsadvokaten tror inte spekulationerna ökar av att den medicinska undersökningen drar ut på tiden.

– De som tänker efter tror jag förstår varför man inte kan släppa all information innan en förundersökning är klar. Människor som agiterar i sociala medier skulle ändå inte vara intresserade av en grundläggande och tydlig förklaring, säger han.

– Folk förstår inte att en förundersökning inte kan bedrivas på Facebook och att gemene man faktiskt inte har med detta att göra.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.