Var meter från döden – nu svarar kommunen

I slutet av juli var Jonathan Grennborg meter från att bli påkörd av en bil som kraschat in i en refug. Han krävde då svar från kommunen om det planeras åtgärder för den kritiserade refugen. Nu har Grennborg fått svar. 

För ett par veckor sedan var Jonathan Grennborg bara meter från att bli påkörd av en bil i hög hastighet som tappat kontrollen när den körde in i en refug på Norrahammarsvägen på Hovslätt. 

Grennborg var efter händelsen kritisk mot kommunens beslut att anlägga en refug i ett försök att sänka hastigheten på vägen då det inträffat flera trafikolyckor på platsen. 

– Nu är jag bara vansinnig. Det går inte att vara annat. Ska man behöva vänta tills någon dör innan de gör något? Det kan inte vara svårt att få till något bättre, sade Grennborg till Jmini då.

Grennborg har flera gånger försökt komma i kontakt med kommunen angående refugen. Oftast utan resultat. 

För ett par dagar sedan skickade han återigen ett mail. Den här gången fick han ett kort svar. 

Men beskedet var inte det Grennborg hoppats på. 

”Vi har inte som det ser ut nu några planerade åtgärder för att bygga om denna hastighetsdämpande åtgärd”, skriver Henrik Zetterholm, avdelningschef på Utvecklings- och trafikavdelningen på Jönköpings kommun, i ett mail till Grennborg som Jmini tagit del av.  

Grennborg känner sig uppgiven.

– Mig lyssnar de inte på, säger han. 

Jmini har vid upprepade tillfällen sökt Zetterholm utan framgång.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.