Fick käken söndersparkad – de misstänkta frias

Det var den 18 juni i år som en man och en kvinna misshandlades brutalt i en lägenhet i Jönköping. Mannen fick bland annat en käkfraktur. Kvinnan fick flera blåmärken och svullnader.

Nu frias de två misstänkta gärningsmännen av Jönköpings tingsrätt. De målsägande har ändrats sina uppgifter och anses därför inte trovärdiga. Ändå konstaterar tingsrätten att någon av de åtalade männen sannolikt orsakat skadorna på mannen och kvinnan.

Enligt domen ligger ett relationsdrama till grund för misshandeln. Flera av de inblandade i händelsen är släkt med varandra. Under utredningens gång har den misshandlade mannens och kvinnans uppgifter varit motstridiga.

Anses ha visat särskild råhet

Från början ville de inte delta i utredningen alls, utan hävdade att skadorna uppstått genom olycka. Därefter har deras historier ändrats och stämmer enligt tingsrätten inte överens med den tekniska bevisningen.

Enligt åklagaren har de misstänkta männen visade särskild hänsynslöshet och råhet i samband med misshandeln. En av männen har hävdat att han brukat våld i nödvärn. Tingsrätten har också gjort bedömningen att mannen vid tillfället hade rätt till nödvärn.

Vad beträffar den andre misstänkte mannen har det enligt tingsrätten inte kunnat utredas med tillräcklig säkerhet att han misshandlat kvinnan och mannen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.