Man anhållen för fräck stöldkupp mot Hemmahallen

Vid 16:45 under onsdagseftermiddagen kallades polisen till Hemmahallen i Jönköping. Då hade en okänd gärningsman parkerat på baksidan av byggnaden och lastat varor ut butiken genom en bakdörr och sedan in i en bil. 

Polisen kom till platsen
När polisen kom till platsen har gärningsmannen med bilen lämnat platsen. Polisen genomför en brottsplatsundersökning och man tror sig få fram en potentiell gärningsman. En man i 40-årsåldern som kunde kopplas till fordonet som nyss lämnat platsen. 

Stoppades vid Månseryd
Strax innan klockan 02 under natten till torsdagen stoppade man den misstänkta bilen vid Månseryd, som ligger mellan Jönköping och Bankeryd. 

Anhölls efter förhör
Den misstänkta mannen är förare av bilen. Efter förhör anhölls mannen av åklagare och fordonet togs i beslag varpå det gjordes en husrannsakan i den. Fler personer färdades i bilen, samtliga förhördes då det kan ha varit flera personer inblandade i stöldkuppen mot Hemmahallen. 

Falska registreringsskyltar
Bilen hade medvetet utrustats med falska registreringsskyltar. 40-åringen är misstänkt för grov olovlig körning, stöld och märkesförfalskning. 

Värdet av de stulna varorna uppskattas till ungefär 4.000 kronor.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.