Flicka våldtogs regelbundet från 7-årsåldern

Det var i juni i år som en man i 40-årsåldern från Jönköping anhölls misstänkt för att ha våldtagit en i dag 11-årig flicka sedan hon var 7 år gammal. Nu åtalas han vid Jönköpings tingrätt för grov våldtäkt mot barn.

Enligt åklagaren Anna Mårtensson har mannen erkänt vissa av övergreppen.

– Han medger ju sexuella handlingar mot flickan. Han delar inte uppfattningen att det ska rubriceras som grov våldtäkt mot barn. Han anser väl inte heller att det varit lika många gånger som jag åtalat honom för. Mina uppgifter bygger då på flickans berättelse, säger hon till Jmini.

Ärendet kom till polisens kännedom sedan flickan berättat om övergreppen för en vuxen person. Kontakten mellan flickan och den vuxna personen används nu som bevisning mot mannen.

– När hon väl bestämmer sig för att berätta om det här så skickar hon sms till en vuxen person och berättar då lite grann av vad det är som har hänt. I de sms:en framgår en del av vad han har gjort men också att hon inte har velat detta och varit rädd för att berätta, säger Mårtensson.

36 övergrepp under 3 års tid

Under utredningen har polisen även kunnat säkra teknisk bevisning mot mannen.

– Båda har berättat om att sexuella övergrepp ska ha skett i en viss säng. Från den sängen tog polisen ett lakan i beslag. På det lakanet har man hittat spermier blandat med dna från flickan. Det stärker att det varit en sexuell handling i just den sängen, med den flickan och med en man.

Åklagaren har inte kunnat avgöra det exakta antalet övergrepp. I stället har det gjorts ett genomsnitt med ett övergrepp i månaden i tre års tid. Sammantaget rör det sig då om 36 övergrepp mot flickan mellan 2010 och 2013.

Enligt Mårtensson borde straffvärdet ligga på minst 6 års fängelse om mannen döms i enlighet med åtalet. Rättegången mot honom inleds den 9 september.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.