Man försökte dra in 16-årig flicka i bilen – polisen vädjar till allmänheten om hjälp

När en flicka i 16-årsåldern var på väg till en gymnasieskola i Jönköping stoppades hon av en man som enligt uppgift försökte dra in henne i sin bil. Den unga kvinnan lyckades ta sig därifrån och polisen larmades efter att hon tagit sig in på skolan.

Händelsen ska ha skett på Vegagatan mellan 07.50 och 07.55. Polisen är nu intresserade av att få in uppgifter om vem den här mannen kan vara och var han tog vägen.

Polisen beskriver mannen som relativt kort man i 30-årsåldern. Han hade mörkt hår och talade inte svenska. Bilen som han ska ha försökt dra in tjejen i är röd och stod parkerad på Vegagatan. Efter händelsen körde han från platsen i riktning mot Klostergatan.

– Vi behöver få fler pusselbitar i det här ärendet. Det borde ha varit en plats där det var folk i rörelse på väg till skolan eller arbetet. Vi gör det här arbetet för att själva få en bild av vad som hänt. Vi har ännu inte kunnat konstatera vad det är som skett på platsen, säger polisens kommunikatör Tommy Thorngren.

Polisen vill komma i kontakt med alla som befann sig i området kring Vegagatan, Klostergatan och Idas park strax före klockan 8 på torsdagsmorgonen. Alla iakttagelser är intressanta.

– Var man där på platsen, då kan man hjälpa oss. Det kan även vara det man inte har sett.

En förundersökning gällande ofredande har inletts.

Var du på platsen vid tidpunkten? Kontakta polisen på 114 14.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.