Köträngsel urartade i slagsmål

En man i 26-årsåldern slog ner en annan man i en bar i Gislaved. Bråket uppstod efter att mannen trängt sig före i kön. Trots det frikänns han nu från misshandel i Jönköpings tingsrätt.

Det var i slutet av maj förra året som ett bråk uppstod i kön till baren på Hotell Nissastigen i Gislaved. Nu frias en 26-årig man i Jönköpings tingsrätt efter att ha stått åtalad för misshandel i samband med händelsen.

Den som blev slagen har i rätten uppgivit att 26-åringen trängde sig före i kön till baren. Därefter ska en het ordväxling ha uppstått mellan de båda männen.

26-åringen hävdar att han försökt avstyra bråket genom att kalla den andre mannen för ”din jävla pajas” och vända sig från honom. Efter det fick han ett slag eller en knuff i bakhuvudet. 26-åringen har erkänt att han då utdelade ett slag i ansiktet på den andre mannen.

Men enligt tingsrättens bedömning var det inte 26-åringen som startade bråket. Därför bedöms han ha haft rätt till nödvärn i den situation som uppstod och frikänns från brott.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.