Mystiken tätnar kring dödsfallet i Kaxholmen

Det var tidigt i måndags som en man i 40-årsåldern hittades död i närheten av en ravin i Kaxholmen. Även om dödsorsaken var oklar inledde polisen en förundersökning om mord. Sedan dess har omfattande spaningar bedrivits.

På onsdagen kom ett första muntligt besked från Rättsmedicinalverket efter genomförd obduktion. Polisen är förtegen kring vilken information den fått från rättsläkaren.

– Det enda vi kan gå ut med i nuläget är att vi inte har ändrat någon förutsättning utifrån det utlåtandet, utan vi jobbar på som innan, säger polisens presstalesman Tommy Thorngren.

– Det vi kan säga är att vi har omständigheter som gör att vi inte kan utesluta brott.

Polisen jobbar nu enligt den så kallade PUG-metoden, även känd som mordbibeln.

– Vi försöker på flera olika spår få fram vad det är som har hänt. Det gör vi dels med en fortsatt dialog med rättsmedicin, vi gör det genom att ha fortsatta förhör med närstående till den här mannen och fortsatt arbete för vår tekniska avdelning som kollar i genom det som har beslagtagits och liknande, säger Thorngren.

På fredag väntas ett skriftligt besked från rättsläkaren. Huruvida det kan innebära någon förändring i utredningsläget är oklart.

– Vi får egentligen se. Muntligt är alltid muntligt. Skriftligt är en annan sak.

UPPDATERING

Senare på eftermiddagen gick polisen ut med ett nytt besked i ärendet.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.