Yxman angrep bussresenär: ”Ge mig allt du har annars dödar jag dig”

En man utsattes för rånförsök på en linjebuss i Jönköping. Om han inte överlämnade sina ägodelar skulle mannen dödas med yxa. Nu döms en 39-årig man till fängelse för brottet.

Det var i april som en man utsattes för ett rånförsök på en linjebuss i Jönköping. Nu döms en 39-årig man till fängelse för brottet.

Bussresenären har i tingsrätten berättat att 39-åringen först frågade om han fick köpa mannens mobiltelefon. Därefter har 39-åringen försökt råna mannen genom att hota honom med en yxa.

Enligt åklagaren har 39-åringen även yttrat orden ”ge mig allt du har annars dödar jag dig” eller något liknande. I rätten har bussresenären sagt att orden varit ”ge mig allt du har” och någonting med fem sekunder, yxa och ansikte.

Bussresenären tog tag i armarna på 39-åringen, som då ska ha spottat på honom. Efter det lyckades han knuffa bort 39-åringen. Då avbröt denne rånförsöket och klev av bussen.

Den åtalade 39-åringen har själv gett en helt annorlunda berättelse. Han uppger att han hamnat i bråk med den andre mannen efter att ha försökt köpa hans mobiltelefon. Någon yxa eller något rånförsök känner han inte till.

Tingsrätten väljer emellertid att lita på bussresenärens berättelse. Delar av den får stöd av busschaufförens vittnesmål. Dessutom finns kameraövervakningsbilder som visar vad som liknar ett eggskydd till en yxa.

Den 39-årige mannen döms till 9 månaders fängelse. Han döms även att utbetala 11 000 kronor i skadestånd till bussresenären.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.