86-årig man utsattes för brutal misshandel

Det var i februari i år som en då 86-årig man blev grovt misshandlad vid järnvägsstationen i Gnosjö. Nu fastställer Göta hovrätt domen mot den 27-årige man som dömdes för brottet i Jönköpings tingsrätt tidigare i år.

Den 27-årige mannen hade blivit skjutsad till stationen, men vägrade kliva ur bilen då han krävde att bli förd till Gislaved i stället. De båda männen kände inte varandra sedan tidigare.

När den äldre mannen försökte få 27-åringen ur bilen blev han attackerad med sparkar och slag. Han ådrog sig då mycket svåra skador och fick spendera tre veckor på sjukhus. Han fick bland annat omfattande frakturer i ansiktet, en allvarlig skada på ena ögat och revbensfraktur.

Den 27-årige mannen, som erkänt gärningen, dömdes två och ett halvt års fängelse i tingsrätten. Han överklagade domen till hovrätten och begärde sänkt straff.

Göta hovrätt bedömer att straffvärdet motsvarar brottets art. Det anses styrkt att mannen gjort sig skyldig till en grov och oprovocerad misshandel av en äldre person som låg skyddslös på marken. Hovrätten fastställer därför tingsrättens dom.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.