Fotbollsspelare slogs blodig med hylsnyckel

På väg hem från en fotbollsträning blev en man överfallen och slagen på en parkering. Nu döms en 49-årig man för brottet vid Jönköpings tingsrätt.

Det var i början av april som en man överfölls på parkeringen vid Ekhagens centrum. Nu döms en 49-årig för grov misshandel och olaga hot.

Mannen som blev misshandlad var vid tillfället på väg hem efter en fotbollsträning. När han klev ur sin bil på parkeringen kom 49-åringen fram och frågade om han hade ”några problem”. Därefter utdelade att ett slag med en hylsnyckelhållare mot mannens tinning.

Slaget orsakade ett blödande jack. Mannen ringde då till polisen. Ganska snart efter händelsen kunde 49-åringen gripas i nära anslutning till platsen.

Själv förnekar 49-åringen att han haft något med misshandeln att göra. Han påstår i stället att han blivit jagad av flera personer. Han medger däremot att han varit berusad vid tillfället.

Tingsrätten bedömer att den samlade bevisningen mot 49-åringen är tillräckligt stark för att döma honom för grov misshandel och olaga hot. Misshandeln anses ha varit helt oprovocerad.

Han döms därför till fängelse i ett år och två månader.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.