Mardrömsresan: Jönköpingstjejer utsatta för taxitafsare

Det var i juni i år som flera unga kvinnor från Jönköpingstrakten firade midsommar utanför Falkenberg. Under en taxiresa tillbaka från firandet ska chauffören ha misshandlat och hotat kvinnorna. Chauffören åtalas nu vid Halmstad tingsrätt.

Upprinnelsen till händelsen var att kvinnorna blivit oense med chauffören om priset för resan. När diskussionen eskalerade ska mannen ha dunkat en av kvinnornas huvud mot sidorutan, slagit henne i ansiktet, slitit tag i hennes hår och tryckt ned hennes huvud mellan framsätena.

Chauffören ska även ha kört sicksack längs en gata och förklarat att han skulle köra ihjäl dem allihop. I samband med att kvinnorna tog sig ur taxibilen ska chauffören även ha kört över foten på en av dem.

Mannen nekar helt och hållet till anklagelserna. Han påstår att han själv blivit hotad och agerat i nödvärn.

Men samma chaufför åtalas även för ett flertal andra kvinnoöverfall i samband med taxiresor. Det rör sig då om kvinnor som påstår sig ha blivit sexuellt ofredade av mannen.

En kvinna uppger att mannen tagit henne på brösten och försökt kyssa henne. En annan berättar att mannen tryckt in sin tunga i hennes mun. Mannen nekar även till dessa anklagelser.

Domen meddelas i december.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.