Galen fyllefärd slutade med krasch

Det var i juli i år som flera unga personer skulle åka hem gemensamt i en bild efter en fest på Visingsö. Personerna som befann sig i bilen har haft svårt att minnas vad som hände.

Föraren, en man i 20-årsåldern, döms nu till fängelse i Jönköpings tingsrätt för grovt rattfylleri. Han har enligt egen utsago inget som helst minne av bilfärden. Enligt domen ska han ha haft 1,57 promille alkohol i blodet under färden.

Ett vittne har beskrivit hur bilen kom körande ner mot Visingsö hamn i hög hastighet. Det står klart att bilen kört av vägen och kraschat in i en lyktstolpe.

En av personerna som befann sig i bilen beskriver färden som okontrollerad. Hon minns chocken hon upplevde efter olyckan och att hon då hade glassplitter på sig. Det är också hon som pekat ut mannen i 20-årsåldern som den som kört bilen.

Enligt trafikmålsanteckningarna blev bilen till skrot i samband med krocken, med kraftiga skador i fronten. Samtliga krockkuddar utlöstes.

Tingsrätten bedömer att brottet som så pass allvarligt att allt annat än fängelsestraff för föraren är uteslutet. I straffets längd, en månads fängelse, har rätten tagit hänsyn till mannens låga ålder.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.