Möbeljättens ilska – så ska livsfarliga trenden stoppas

I helgen övernattade två unga flickor på Ikeas varuhus i Jönköping. Möbeljätten ser allvarligt på händelsen och jobbar nu med nya åtgärder för att stoppa trenden.
   – Man gör sig skyldig till olaga intrång och man ska vara väldigt väl medveten om vad det innebär, säger Ikeas presskontakt Jacob Holmström.

Det var under natten mellan lördag och söndag som två 14-åriga flickor lyckades övernatta på Ikea i Jönköping. Trenden ska ha startats av två belgiska män i somras.

– Vi ser allvarligt på händelsen. För det första är det allvarligt utifrån ett säkerhetsperspektiv, där vi på Ikea inte kan säkerställa säkerheten för de här individerna som väljer att spendera natten på varuhuset. Det finns väldigt mycket som kan hända och gå fel om man befinner sig i våra lokaler på tidpunkter då man inte ska befinna sig där, säger Ikeas presskontakt Jacob Holmström.

– Vi börjar dagarna tidigt med att köra truck. Det är många truckar som kör fram och tillbaka i korridorerna och hämtar och lämnar varor som ska upp på hyllplanet. Där finns en uppenbar risk att vi kan köra på de här individerna. Det är ju det sista vi förväntar oss att det är någon icke-behörig som kryper där i gångarna eller vad de nu gör.

I det här fallet har möbeljätten valt att inte polisanmäla händelsen. I stället har företaget valt att föra en dialog med flickornas föräldrar. Men enligt Holmström kan det i andra fall göras en rättslig sak av agerandet.

– Man gör sig skyldig till olaga intrång och man ska vara väldigt väl medveten om vad det innebär, säger han.

Vad gör ni för att det här inte ska ske på nytt?

– Varje dag efter stängning och varje dag före öppning så har vi patrullerande väktare som går en förutbestämd runda. Därutöver så har vi rörelselarm och sen jobbar vi på ett antal andra åtgärder som syftar till att försvåra för eventuella övernattare. Vilka de är vill jag inte gå in på av förklarliga anledningar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.