Ryckte ut på brandlarm – gjorde makabert slaktfynd

I samband med att polisen åkte ut på ett brandlarm gjordes fynd som ledde till misstankar om brott. En man i 50-årsåldern misstänks ha genomfört svartslakt på platsen.

Det var strax efter halv ett på onsdagseftermiddagen som räddningstjänsten ryckte ut till en misstänkt ladugårdsbrand utanför Aneby. Den kraftiga rökutvecklingen från ladugården visade sig komma från en feltändning i en panna.

I samband med att polisen gjorde en kontroll på platsen uppstod misstankar om brott mot en man i 50-årsåldern. Ett okänt antal djur ska ha slaktats på platsen utan tillstånd.

Polisen har genomfört husrannsakan, brottsplatsundersökning, förhör och dokumentation på platsen. Enligt polisens presstalesman Fredrik Kliman är ärendet komplicerat. Men mycket tyder på att det har förekommit någon form av svartslakt.

– Det som vår patrull fattat misstankar kring till en början är just brott mot djurskyddslagen. Men sen är det också så att om man hanterar livsmedel, vilket det blir om man slaktar djur i syfte att ha det som mat, då blir det också brott mot livsmedelslagen, säger Kliman.

Fler brottsmisstankar kan tillkomma.

– Det rör bland annat djurhållningen. Dels att man inte har tillstånd att hålla djur på den här platsen. Men också att man inte har tillstånd att slakta. Sen är det också så att när man transporterar djur till eller från ett eller annat ställe ska man göra det på ett särskilt sätt. Där kan det också tillkomma brottsmisstankar.

Både kommunen och länsstyrelsen är inkopplade för att samverka med polisen i ärendet.

Vid polisens kontroll hittades tolv levande grisar på platsen. De kommer alla att avlivas, har länsstyrelsen beslutat.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.